Тиждень природничих наук

2018-02-20

/Files/images/hmya/IMG_0047.JPG

На минулому тижні у філії "Загальноосвітня школа №3" Новоукраїнської ЗШ I-III ступенів №6, пройшов тиждень наук природничого циклу.

Вчитель хімії та біології Ворона Л.М. провела разом з учнями 5 – 11 класів турніри, конкурси, де діти продемонстрували свої знання з хімії та біології, кмітливість, ерудицію, отримали масу позитивних емоцій.

Першими розпочали роботу учні 11 класу заходом

"Знайомтесь - Хімія!" для учнів 5 - 6 класів, які ще тільки почнуть вивчати хімію. Що за наука хімія? Навіщо вона? Розповіді старшокласників доповнювалися мультимедійними презентаціями. Оскільки хімія чарівна наука, то не обійшлося без чаклунства. Воду перетворювали на молоко, а молоко на воду, із води отримували вино, а хусточка, яка яскраво горіла, раптом виявилася зовсім цілою і неушкодженою. Чарівне хімічне полум’я випалило на чистих папірцях імена найкращих учнів класу. Але найбільше всіх вразив дослід, коли ножом "розрізали" руку, з якої хлинула "кров", а ніякої рани потім на руці не виявилося. Учні отримали позитивну мотивацію до вивчення предмету хімії.

У турнірі "Нумо, хіміки!» учні 7 – 9 класів продемонстрували вміння використовувати набуті знання у нестандартних ситуаціях, коментувати й пояснювати факти. У запеклій боротьбі перемогу одержали хлопці 7 класу, випередив суперників на один бал.

Учні 8 - Г класу взяли участь у грі «Хімічні перегони», де змагалися команда хлопців проти команди дівчат, учасники мали визначити, хто має більше шансів сказати своє слово в хімії - хлопці чи дівчата. Перемогу упевнено здобули дівчата.

Перевірити свій інтелект змогли учні 11 - Г класу в інтелектуальній грі "Турнір ерудитів ". Відчайдушно боролися за перемогу всі учасники, але переміг Здохлій Данило.

Дуже радує висока активність учнів під час проведення заходів . Ініціативність, творчість, допитливість, прагнення знати і вміти більше за інших, дух змагання, бажання здобути перемогу - така атмосфера панувала в школі весь тиждень.

Кiлькiсть переглядiв: 247

Коментарi